Over mij

Over mij

Welkom op mijn website! Ik ben Tahrim Ramdjan, (tekst)schrijver, journalist en jurist in opleiding. Ik houd ervan om verhalen te vertellen. Soms mijn eigen, vaak andermans. Ik ben sinds maart 2022 verslaggever voor Het Parool. Hiervoor schrijf leidde ik journalistiek studentenplatform Red Pers; columns van mijn hand verschreven in NRC, en opinieartikelen in o.a. NRC, Trouw en De Volkskrant.

Mijn schrijfcarrière begon – hoe kan het ook anders – bij de schoolkrant. Wat begon als een hobby, liep uit de hand: met een dozijn Amsterdamse middelbare scholieren besloot ik een paar jaar later jongerenblad INKIJK op te richten (waarover Jeannine Julen deze prachtige reportage in Trouw schreef). Maar op een gegeven moment lonkte de grotemensenwereld en ben ik gaan studeren. Ik deed eerst politics, psychology, law and economics (PPLE) en heb daarna mijn tweede opleiding, rechtsgeleerdheid, gevolgd. Ik ben staats- en bestuursjurist en bezit de titels 'LLM BSc'. Sporadisch geef ik les op de Universiteit van Amsterdam in PPLE.

Het zijn andere takken van sport, maar als u het mij vraagt hebben journalistiek en rechtsgeleerdheid veel met elkaar te maken: in beide disciplines probeer ik taal zo goed mogelijk te gebruiken om een boodschap over te brengen.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk gerust verder tussen mijn publicaties.

Wilt u samenwerken? Neem gerust contact met mij op!